30 d’abril 2020

El mòdul de Märklin-café.


Tot va començar pel 2008 quan ens vam decidir a fer uns mòduls, per disfrutar de la nostra afició quan ens trobàvem. Al febrer de 2009 es va fer la primera prova amb èxit, no recordo quina era la locomotora que empenyia dos vagons, un amb kriptonita (sí, alló que li senta malament al Superman) i un altre amb un "telefonillo" de l'època agafat amb esparadrap a manera de Gopro d'anar per casa. La qualitat de la imatge és infernal.


El meu mòdul volia representar un tros muntanyenc però no gaire, el resultat va ser nefast i semblava més els Monegros després d'una apocalipsi zombi. Sort que no el vaig començar a decorar, una foto de l'engendro.


Amb l'inestimable ajuda de l'Oriol C. que em va ajudar molt, vaig començar de nou, tot fora i nou plantejament. El mòdul hauria de representar l'antiga entrada de l'estació, a on hi hauria unes vies en desús des de fa temps i amb treballadors ferroviaris que les estan començant a desmuntar. Vaig aprofitar un parell de casetes, uns animalons que tenia i un furgó que es va reciclar com menjador pels currants, que en Sergi V. es va encarregar d'il·luminar.

Les vies són Märklin K amb el balast afegit, les vies de "decoració" son vies de Lima convenientment embrutades, envellides i desmanegades. El topall de final de via és artesanal, el ciment està fet amb un tros de plàstic pintat i els topalls són reciclats d'un topall Märklin.

A continuació un grapat de fotos del mòdul en diferents trobades. 

En primer terme les vies funcionals del mòdul, darrera el treballadors ferroviaris traginant rails (són molt forts) i en tercer terme el furgó convertit en cuina-menjador.


Un tancat amb unes vaques a l'altre banda de les vies.


El magatzem d'un pagès que corra per aquí.


La caseta a l'entrada de l'estació, ara en ruïnes.


La zona d'esbarjo dels treballadors, uns pencant i un altre esmorzant.


El mòdul vist des de la banda a on ha d'anar l'estació. Les vies ja fa dies que no s'utilitzen, ha crescut un arbre al ben mig d'elles.


Vista quasi a ran de terra.


Vist des del costat des d'on ho veu el públic.


Aquí el mòdul el veiem mal col·locat, per anar bé ha d'estar a l'altre banda de l'estació, sinó no tenen sentit la col·locació de les vies que s'estan desmuntant.


El furgó i un ferroviari arreglant una taula trencada.


Detall de la caseta en ruïnes.


Detall del furgó.


La caseta en ruïnes i a la dreta un senyor, poc recomanable, que espera que passi un tren.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada