19 d’abril 2020

Locomotores elèctriques (I)

E 424 de la FS 

La meva primera locomotora Märklin.

És la referència 3035, pel color blau clar de la caixa es tracta d'una locomotora de la primera sèrie, de començament dels anys 60.
La pobra caixa no sé ni com s'aguanta.


El model real és la primera màquina moderna de la FS alimentada per corrent continua de 3000 v. amb un  rodatge Bo' Bo'. 
Donada la potència instal·lada estaven destinats a serveis de poca o mitjana importància, però aquestes màquines van tenir èxit gràcies a les solucions innovadores introduïdes en els equips de tracció, la seva versatilitat en totes les condicions d’ús, des de serveis “còmodes” amb composicions limitades de passatgers i mercaderies a les línies planes fins a aquelles més difícil en línies de muntanya. Estava dissenyada per una velocitat màxima de 100 km/h.
Això és un petit resum, si voleu saber tot sobre aquesta locomotora, us convido a fer una volta pel fòrum de Märklin Fan Club Italia, trobareu moltíssima informació i una pila de fotos.

Fotografia de la E 424.103 original, la reproduïda per Märklin.

(Foto Märklin)

Aquesta és la meva, fotografiada davant del futur edifici de l'estació de la futura maqueta. Ara està digitalitzada i si cal arrossega el que li posis.


Encara que hi ha fotografies a on se la veu estirant d'un munt de cotxes o vagons, el normal era veure-la només amb un parell o tres de cotxes (ideals els Märklin 4036). En la realitat la seva feina era cobrir trajectes de linees secundàries amb no una excesiva demanda, per això amb un parell de cotxes i pot ser algun vagó ja tenia més que suficient.

Aquí la podeu veure en l'actual maqueta, en la composició més típica.


Ara estirant d'un munt de vagons diversos, sets Märklin 47878 i 47879.



D'aquesta locomotora, Märklin en va fer dos models més, la referència 37240 corresponent a l'época IV-V a on es veu com ja ha perdut la porta central que es feia servir com portaequipatges. És la E 424 308.


I la referència 37242 corresponent a l'época V.

                                   http://www.bigio.it/Electrische/37242/37242_100.htm

Un curt vídeo de la E 424 308 arrossegant dos cotxes de la FS.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada