22 d’abril 2020

Locomotores de vapor (II)

La BR 01 de la DB. 

Després de comprar-me la BR 41, em va fer gràcia tornar a tenir un altre locomotora amb el rodatge 2-3-1, com la que havia tingut de la casa Payá, que estava feta de calamina i se'm va desfer del tot. Encara conservo algunes coses, el carro davanter, l'eix portador de darrera i un boogie del tènder.



La BR 01 original estava pensada per portar passatgers a una velocitat màxima de 120-130 km/h. Encara que van ser construïdes per diferents empreses totes tenien les peces estandarditzades, és a dir, qualsevol locomotora es podia reparar ràpidament a qualsevol taller del país sense haver de demanar les peces a un o altre fabricant en concret. Es van començar a fer al 1926 i van ser retirades al 1982. Una fotografia de la BR 01 reproduïda per Märklin.

(Foto Märklin)


Al mercadillo de la plaça Masadas de Barcelona, vaig comprar una Märklin 3048 de la seva 4a versió (si no m'equivoco) i ara està digitalitzada.

Espectacular fotografia de la meva BR 01 feta pel meu amic Sergi V. al Firatren de Sabadell de 2012. Podeu seguir el seu blog a https://sgvera.wordpress.com/

                           https://www.flickr.com/photos/sgvera/albums/72157631610869575

La seva principal feina és arrossegar una composició del Riviera-Express feta a base de cotxes metàl·lics de Märklin. Lo bo d'aquesta composició és que hi havia varis itineraris diferents i per això hi havia una mescla de diferents cotxes. Es podien veure barrejats majoritàriament cotxes alemanys i italians i menys holandesos, francesos i d'empreses privades com la CIWL (llits) i la DSG (restaurants), aquestes empreses llogaven el seu material per completar composicions.

Dues fotografies de la mateixa trobada de Firatren a on es veu la BR 01 arrossegant un Riviera-Express. Hi ha un munt de cotxes, però els duia sense problemes.


En aquesta foto la veiem sortint de l'estació passant pel meu mòdul.

                           https://www.flickr.com/photos/sgvera/albums/72157631610869575            

Aquesta locomotora és d'aquelles antigues que quan porten un temps funcionant i s'escalfen fan aquella olor característica. Els aficionats al modelisme ferroviari sabran de què parlo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada